Zonnefestival Sieradenbuurt inspireert ‘duurzaam’

17 juni 2010 13:05

SIERADENBUURT - Stichting Duurzame Wijken organiseerde zaterdag 12 juni een inspirerend Zonnefestival in de Sieradenbuurt. De start van de middag werd gegeven door trommelgeroffel van de drumfanfare Almere en werd op feestelijke wijze de Tuin van Samenkomst geopend, een tuin speciaal gewijd aan integratie van culturen in Almere. De rest van de middag stond in het teken van de ‘verduurzaming’ van de wijk, omlijst door sfeervolle muziek en kunst.


Door Thierry de Wijn, penningmeester stichting Duurzame Wijken

Voorzitter Robert Hemmen heette de gasten welkom en gaf een overzicht van de plannen. Samen met duurzame energieleverancier Greenchoice werkt Duurzame Wijken aan de oprichting van een duurzame energie coöperatie voor Flevoland. Deze coöperatie zal honderd procent groene stroom en gas leveren en verduurzaming stimuleren. Wijkbewoners werden geïnspireerd mee te doen aan de startgroep die dit najaar samen hun huizen ingrijpend gaan verduurzamen door installatie van zonnepanelen en warmteboilers. Collectieve inkoop en installatie, samenwerking en gezamenlijke goedkope financiering maakt de innovaties toegankelijk en makkelijk te installeren. Greenchoice en leveranciers van zonnepanelen informeerden de bewoners ter plekke over mogelijkheden. Geïnteresseerden ook buiten de wijk kunnen zich voor deze energie coöperatie aanmelden via www.stichtingduurzamewijken.nl.
Volgende generaties
Duurzame Wijken is opgedragen aan de duurzame toekomst van onze kinderen en volgende generaties. Leerlingen van de dichtbij gelegen oecumenische basisschool Het Drieluik presenteerden een kunstwerk. Ook konden kinderen meewerken aan een mozaïek. Deze zomer kunnen jeugd en volwassenen in samenwerking met het project Almere Jeugd Principles verder aan de slag met meer leuke duurzame doe-activiteiten in de wijk en in Almere. Meer hierover op www.almerejeugdprinciples.nl.