Zorgbakkerij Almere bouwt nieuw pand met café en theetuin in Oosterwold

01 maart 2021 11:00

ALMERE - Zorgbakkerij Almere verhuist eind dit jaar naar een nieuwe locatie in Oosterwold. De bouw van het nieuwe pand gaat in april van start.

Zorgbakkerij Almere is een initiatief van banketbakkerij Schep en biedt sinds 2018 arbeidsmatige en belevingsgerichte dagbesteding aan jonge mensen met een verstandelijke beperking en/of autisme. In de afgelopen jaren is toegewerkt naar uitbreiding en een nieuwe locatie voor de bakkerij en die komt nu concreet in beeld.

"De visie van Zorgbakkerij Almere is dat ieder mens de ruimte krijgt om zich te kunnen ontwikkelen. Daarbij bepaalt elke deelnemer zijn eigen ontwikkelingsroute", vertelt zorgcoördinator Janneke Heijstek. "Respect, ontwikkelen, zinvol bezig zijn en autonomie zijn de steekwoorden die passen binnen de visie van Zorgbakkerij Almere. De deelnemers dragen op hun eigen manier bij aan de maatschappij doordat we hoogwaardige producten maken die verkocht worden."

Café met theetuin

Naast het huidige bakkerswerk komen er in Oosterwold nieuwe dagbestedingsactiviteiten bij. "Een belangrijke uitbreiding is het café met een theetuin, waar mensen het zelfgebakken brood, gebak of een versbereid schepijsje kunnen komen proeven", aldus Heijstek.

Tuingroep voedselbos

Een andere activiteit is de Tuingroep die in het voedselbos gaat werken. In de periode half maart tot en met half april dit jaar wordt gestart met het aanplanten van de eerste fruit- en notenbomen. Daarvoor zoekt Zorgbakkerij Almere mensen die een financiële bijdrage willen doneren. Sponseren kan via gofundme.com. "Elk bedrag is welkom", aldus Heijstek. "Aan deze sponsoractie is nog wat leuks gekoppeld: bij een niet anonieme gift van een bedrag vanaf 25 euro krijg je in het nieuwe café van Zorgbakkerij Almere een kop koffie of thee met een gebakje naar keuze."

Kijk voor meer informatie over Zorgbakkerij Almere op www.zorgbakkerijalmere.nl.

Artist impression.