Zorgen om betonoverslag bij gemaal

11 november 2020 15:50

OOSTVAARDERSDIEP – Bewoners, Vogelwacht Flevoland en de jachthavenvereniging Blocq van Kuffeler maken zich zorgen over de inrichting van het gebied rond het gelijknamige gemaal aan de Oostvaardersdijk, omdat afvalbedrijf Cirwinn er een betonpuinoverslag wil bouwen.

Het afvalbedrijf Cirwinn wil de overslag bouwen op het werkeiland bij De Blocq van Kuffeler. 'Als bewoners en omringende organisaties zijn wij bang dat dit een groot negatief effect op de omgeving zal hebben. Een betonpuinoverslag staat haaks op de diverse vergevorderde natuurontwikkelingsprojecten die in deze omgeving spelen', aldus de organisaties in een e-mail aan de gemeenteraadsleden.

Het is niet de eerste keer dat het wijkje bij het Oostvaardersdiep in het geweer komt. Vier keer eerder waren er plannen om er een overslagstation te bouwen, alle keren vingen de iniatiefnemers bot na protesten van de bewoners. 'Het belangrijkste argument was dat een industriële activiteit niet in dit gebied past', aldus de organisaties. Zij stellen dat er bij het doorgaan van de plannen wekelijks 200 vrachtwagens met puin over de dijk zullen rijden. Bovendien vrezen ze dat dit aantal alleen maar zal toenamen als het overslagstation zal uitbreiden.