Zorggroep Almere past openingstijden apotheken tijdelijk aan

12 februari 2021 08:00

ALMERE - Zorggroep Almere wijzigt tijdelijk de openingstijden van de apotheken, om de dienstverlening op peil te kunnen houden. Met ingang van 15 februari aanstaande openen de apotheken om 9.00 uur hun deuren en zijn ze tussen 12.30 uur en 13.30 uur gesloten.

"De apotheken kennen tijdelijk een zeer hoge werkdruk die voor een groot deel nu wordt veroorzaakt door alles wat samenhangt met de corona-pandemie", aldus Zorggroep Almere. "Naast extra werkzaamheden voor onze medewerkers, hebben we ook door corona te maken met een hoger ziekteverzuim dan normaal."

Om te voorkomen dat door deze omstandigheden één van de apotheken tijdelijk moet sluiten, is besloten om alle apotheken op werkdagen een uur later te openen en tussen de middag een uur te sluiten. "Zo hebben de medewerkers tijd om recepten voor te bereiden en klaar te leggen en kunnen we ook onder de huidige omstandigheden, de dienstverlening op peil houden." De maatregel geldt vooralsnog tot eind maart.

Openingstijden

's Ochtends gaan de apotheken om 9.00 uur open in plaats van om 8.00 uur. Tussen 12.30 en 13.30 uur zijn de apotheken gesloten. Daarna zijn ze gewoon tot 17.00 uur geopend. De telefonische bereikbaarheid blijft ongewijzigd.

De wijzigingen gelden niet voor Apotheek De Brug (gevestigd in de hal van het Flevoziekenhuis). Deze blijft van 8.00 uur tot 22.00 uur open. Waar nodig is er de mogelijkheid om medicijnen thuis te laten bezorgen.

Drukte voorkomen

Om drukte in de apotheek te voorkomen, vraagt Zorggroep Almere zoveel mogelijk in de ochtend te komen en voor het afhalen van herhaalrecepten waar mogelijk gebruik te maken van de medicijnkluizen. Almeerders die vragen hebben aan de apotheker worden verzocht deze stellen via MijnGezondheid.net of het formulier op de webpagina van de apotheek.