Zorgmedewerkers krijgen hart onder de riem

29 maart 2021 10:10

ALMERE - De stichting Hart voor Zorgend Flevoland bezorgde vrijdag een groot rood hart bij vijf Flevolandse zorginstellingen in Emmeloord, Lelystad en Almere. Met dit gebaar bedankt Hart voor Zorgend Flevoland alle Flevolandse zorgmedewerkers voor hun betrokken en belangrijke werk.

Een grote 'dank-je-wel-ballon' in de vorm van een rood hart werd onder meer afgeleverd bij het Flevoziekenhuis en Zorggroep Almere. Vandaag krijgt ook de vaccinatiestraat in Almere een ballon.

Daarnaast verspreidde Hart voor Zorgend Flevoland postkaarten in Emmeloord, Lelystad en Almere, met daarop een toepasselijk gedicht van de Almeerse dichter Mario Withoud. "Mario werkte geheel belangeloos mee aan dit mooie project", vertelt Kimberley Valentien, voorzitter van Hart voor Zorgend Flevoland. "Net als Win4All – Economic Board Flevoland. We willen iedereen die een kaartje ziet, vragen om deze te sturen naar een zorgmedewerker of zorginstelling. Zo kun je de zorg op een simpele manier een hart onder de riem steken."

Waardering

Valentien vervolgt: "De pandemie drukt onophoudelijk zwaar op iedereen. We moeten volhouden. Dat gaat gemakkelijker als je een kleine wenk van waardering krijgt."

Namens Hart voor Zorgend Flevoland overhandigden Kimberley Valentien en Femke Rientsma vrijdag de eerste ballon aan zorginstelling Coloriet in Lelystad. Christel Rientsma, die de ballon in ontvangst nam, reageerde enthousiast: "Wat mooi om te zien dat er ook nu nog meegeleefd wordt met onze hardwerkende zorgmedewerkers. Zij zetten zich dag en nacht met hart en ziel in voor onze bewoners. Dit gebaar van Hart voor Zorgend Flevoland is een enorme welkome blijk van waardering van buitenaf. Wij zijn dankbaar en trots."

Meer informatie: www.hartvoorzorgendflevoland.nl

Ook bij het Flevoziekenhuis werd een ballon afgeleverd. (Foto: Studio Rotgans/Rinus Lettinck)