Zowel rauwe als poëtische toneel van d'Electrique

05 november 2008 08:00

ALMERE - Voor het eerst en ook meteen voor het laatst is op woensdag 5 november de legendarische club d'Electrique te zien in Theater de Roestbak in Almere Haven. Frank Lammers en Anna Schoen spelen de voorstelling 'Lex'.


Lex (gespeeld door Frank Lammers) is een randfiguur, hij bewoont iets rafeligs aan de buitenkant van de stad. Hij wil zijn omgeving best mooi wit sausen, maar de narigheid blijft langs alle kanten binnensijpelen en vlekken en verrotting veroorzaken. Ook zijn geliefde Wilma kan daar weinig in veranderen. Hoeveel is er nodig om aan de rand van de afgrond te geraken? Lex is zowel rauw als poëtisch.
In 1980 won schrijver, theatermaker en kunstenaar Ko van den Bosch onder de naam Electric Alex, het Camarettenfestival. Van den Bosch ontwikkelde met zijn geestverwanten gezelschap Alex d'Electrique. Een groep met een zeer eigen signatuur, met ontregelende, absurde, fysieke en tegelijk tekstueel sterke voorstellingen. De laatste jaren werkte Van den Bosch als d'Eleqtrique. Lex is zijn laatste voorstelling.
Aanvang is 20.30 uur. Toegang is 13 euro of 10 euro voor 65. De kassa is een uur voor aanvang van de voorstelling geopend, waar dan ook kaarten gekocht kunnen worden. Meer informatie op www.corrosia.nl of www.deroestbak.nl.