Zwembandjes voorkomen

03 juli 2007 08:00

ALMERE - Bijna iedereen verlangt naar een lange, mooie zomer met veel zon. Maar: veel Almeerders verheugen zich niet op de eerste stappen op het strand in de bikini of zwembroek. Helaas, er is geen verantwoorde manier om snel veel af te vallen. Toch loont het om vanaf vandaag gezonder te leven. Zo komen er geen zwembandjes bij deze zomer.


De boodschap van het Voedingscentrum klinkt simpel. Eet volgens de Schijf van Vijf en beweeg voldoende, minstens een half uur per dag. En: als het een dagje niet lukt, neem je daarna meteen een Balansdag! Dat is een dag minder eten en meer bewegen. In de praktijk is het lastiger. Het Voedingscentrum wil daarom de komende tijd mensen nog concretere hulp bieden. Bijvoorbeeld met de Balansdag-test. Deze online test geeft een persoonlijk advies om gezonder te leven. Zo wordt het gemakkelijker om vaker gezond te kiezen. Niet alleen vandaag of op je Balansdag, maar op alle dagen.
Lekker én gezond in de zomer
Juist de start van een nieuwe zomer is een perfect moment om de leefstijl te verbeteren. Niet omdat de zwembandjesstress dan op een hoogtepunt is, maar omdat de winkels vol liggen met lekkere verse, vaak ook goedkope seizoensgroenten en -fruit. Geniet van groenten als sperziebonen, spinazie, courgettes en broccoli. Of van fruit zoals kersen, aardbeien, rode bessen en frambozen. Pureer fruit tot een frisse smoothie met wat magere yoghurt. Maak goedgevulde maaltijdsalades en neem bij de lunch een lekker bakje fruit of rauwkost. En: het mooie weer nodigt uit om te fietsen, wandelen of skaten. Ook tuinieren of de buitenboel schilderen tellen mee voor dat actieve halfuurtje dat je dagelijks nodig hebt. (Foto: aangeleverd)