Afbeelding
Almere DEZE WEEK

‘Steekpartij Contrabasweg gevolg drillrapvete’

112

MUZIEKWIJK - De steekpartij die vorige week plaatsvond aan de Contrabasweg is een gevolg van een drillrapvete. Dat schrijft het Parool. Een 18-jarige jongen raakte gewond, maar is inmiddels uit het ziekenhuis.

Volgens het Parool is het slachtoffer het jongere broertje van Jay-Ronne Grootfaam die op 3 september 2019 op 18-jarige leeftijd werd doodgestoken tijdens een messengevecht voor Bijlmerflat Florijn, waarbij rivalen met machetes op elkaar in staken. Aan die dodelijke steekpartij ging een ruzie vooraf tussen twee drillrapgroepen uit Amsterdam-Zuidoost. Grootfaam hoorde bij de drillrapgroep FOG uit Venserpolder. Tegenover deze groep staat KSB (Kikkenstein Bende), met als spil rapper KarmaK, uit de hoogbouw van de Bijlmer. Na de dood van Jay-Ronne Grootfaam loofden naasten geld uit om hem te wreken.

Vakkenvuller

In het artikel stelt het Parool dat de vete sinds die tijd aanhoudt. Een vakkenvuller van een supermarkt in Watergraafsmeer werd in december in zijn nek gestoken, naar verluidt door het broertje van Jay-Ronne Grootfaam.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto