Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Zeven verdachten aangehouden voor overvallen telefoonwinkels

112

ALMERE - De politie heeft zeven verdachten aangehouden naar aanleiding van de serie overvallen op telefoonwinkels de afgelopen weken. Het zijn allemaal Almeerders tussen de 15 en 21 jaar oud.

De politie kwam de verdachten op het spoor na de overval, afgelopen zaterdag op een telefoonwinkel aan het Noordeinde in Buiten. Rond 10.30 uur kwamen twee jongens gekleed in een donker regenpak de telefoonwinkel binnen. Ze bedreigden het personeel en gingen er met een buit vandoor. Getuigen zagen de verdachten rennen in de richting van de Molenbuurt. Agenten startten daarop een zoekactie in de omgeving en hoorden dat de verdachten ter hoogte van de Buitenkruierstraat hun regenpakken habben uitgetrokken. Niet veel later zagen de agenten op het Pirellipad de twee verdachten. Zij werden direct aangehouden. Het gaat om twee jongens van 15 jaar en 16 jaar uit Almere.

Vijf aanhoudingen

De volgende dag, op zondag 30 november, werd weer een telefoonwinkel overvallen. Dit keer op de Stationsstraat. Twee verdachten kwamen de winkel binnen en de medewerkers werden bedreigd. Ook zij gingen er met een buit vandoor. De twee vluchtten op een scooter. Direct is Burgernet ingezet en een zoekactie gestart. Helaas zijn de verdachten op dat moment niet meer gevonden.

Na de overval werd door de recherche een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek leidde naar vier verdachten. Zij werden allemaal dezelfde avond buiten heterdaad aangehouden. Het gaat om vier jongemannen uit Almere van 16, 17, 18 en 20 jaar oud. Zij zitten allemaal nog vast voor onderzoek. Maandag 30 november werd ook een vijfde verdachte aangehouden. Dit was een 21-jarige Almeerder. Bij deze verdachte werd ook de buit gevonden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto