(Foto: archief Adobe Stock)
(Foto: archief Adobe Stock)

Zes jongeren aangehouden voor straatroof

112

ALMERE - De politie heeft zaterdag zes jongens gearresteerd op verdenking van straatroof op de rotonde Euphoniumweg-Pampushavenweg.

De politie kreeg zaterdag rond 21.30 uur een melding binnen van twee vrouwen die waren beroofd door meerdere jongens ter hoogte van de rotonde.
De twee slachtoffers waren die avond op pad met de auto. Ze waren verkeerd gereden en toen ze bij de rotonde Euphoniumweg-Pampushavenweg waren, hield één jongere de auto op door ervoor te gaan staan met zijn fiets. Daarna kwamen er heel snel meerdere jongeren met maskers op uit de bosjes gerend en begonnen op de auto in te slaan. De twee vrouwen moesten onder bedreiging van een mes hun spullen afstaan, waaronder een iPhone.

Vizier

De politie werd ingeschakeld en al heel snel kregen agenten drie van de zes verdachten in het vizier. Deze konden in de kraag worden gevat. Door recherchewerk kwam ook de andere drie jongens in beeld. Zij konden ook worden aangehouden. De zes minderjarige jongens uit Almere zitten allemaal nog vast.

Oproep

Mogelijk dat deze groep eerder geprobeerd heeft mensen op deze manier te overvallen in Almere. Wie iets vergelijkbaars heeft meegemaakt en daar de politie nog niet van op de hoogte heeft gesteld, kan bellen met 0900-8844.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto