(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans) OPS

Almeerder (56) doodgeschoten in Amstelveen

112

ALMERE - Een 56-jarige man uit Almere is overleden nadat hij woensdag rond 10.50 uur werd neergeschoten in de Wieringerstraat in Amstelveen. Volgens het Parool lijkt er sprake te zijn van een liquidatie van Itzhak Meiri, een zeer bekende in het Amsterdamse criminele milieu.

De politie meldde kort na de schoten op 10.55 uur dat het slachtoffer ‘aanspreekbaar’ was, maar zijn toestand verslechterde snel. Hij overleed korte tijd later in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Er is nog niemand aangehouden.

Het Parool haalt een getuige aan die verklaarde dat het slachtoffer in een groepje van drie te praten toen er plotseling werd geschoten en hij voorover viel. Het 56-jarige slachtoffer wist nog aan te bellen bij een van de huizen in de straat, voordat hij in elkaar zakte in een voortuin. Daar werd hij door ambulancebroeders behandeld. Vervolgens werd hij afgevoerd naar het ziekenhuis. Volgens een buurman ging het om ‘een oudere blanke man’.

Burgernet

Op Burgernet is een bericht uitgegaan over de vermoedelijke schutter. De politie zoekt een man van ongeveer 20 jaar en 1.80 meter lang, in een zwarte blouse, een spijkerbroek en een zwarte muts.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto