(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Politie Amsterdam druk met Almeerse automobiliste

112

ALMERE - Naar nu blijkt had de Amsterdamse verkeerspolitie zaterdagavond de handen vol aan een Almeerse vrouw die na een aanrijding op A10-West weer verder wilde rijden. De vrouw verkeerde onder invloed en was waarschijnlijk in slaap gevallen achter het stuur.

Op de rondweg van Amsterdam ramde de vrouw rond 23.30 uur een andere auto en vervolgde daarna doodleuk slingerend haar weg. De bestuurder van de aangereden auto belde vervolgens de alarmdiensten, die de vrouw op de A1 bij Diemen in het snotje kregen en met een volgteken tot stoppen probeerden te dwingen. Dat deed de vrouw ook, midden op de snelweg, maar reed vervolgens weer met slippende banden weer weg.

Klem

De agenten moesten daarop opnieuw de achtervolging inzetten en riepen daarbij de hulp in van andere eenheden. Op de Hogering wist de politie de vrouw eindelijk klem te rijden, maar niet voordat ze tot twee keer toe gepoogd had de politiewagens af te snijden. Pas na de derde poging kwam de auto tot stilstand, doordat de vrouw achterop een van de politieauto’s reed.

Braaksel

Toen de agenten tot aanhouding overgingen bleek dat de vrouw onder het braaksel zat en verzette ze zich bovendien bij de aanhouding. Ze moest de nacht doorbrengen in een Amsterdamse cel, maar weigerde ook ’s morgens alle medewerking, waarna ze is overgebracht naar een Spoedeisende Psychiatrische Afdeling ‘waar passende zorg voor haar gezocht zal worden’. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Uit de krant