Scene uit het tv-programma (Foto: AvroTros)
Scene uit het tv-programma (Foto: AvroTros)

Verdachte sloeg op vrouw in met hamer

112

STAD CENTRUM - De politie heeft via het tv-programma Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor de mishandeling van een vrouw op de Bankierbaan in Stad. Naar nu blijkt heeft de man met een hamer op de vrouw ingeslagen. Ze brak daarbij een nekwervel. De politie hoopt met de uitzending getuigen te vinden.

De politie deelde in het tv-programma beelden van de verdachte die aan komt lopen en van zijn vlucht na de aanval op de vrouw. Zaterdag 18 december stapte de vrouw tussen 07.30 en 08.00 uur ’s ochtends in de lift om haar hond uit te laten. Toen ze in de lift stond werd ze uit het niets aangevallen door een voor haar onbekende man. Deze man sloeg met een hamer op haar in. Ze raakte hierbij zwaar gewond.
De agenten kamden de buurt uit op zoek naar de verdachte. Er bleken echter wel beelden te zijn van verschillende bewakingscamera’s, waarop de verdachte te zien is.

Beelden verdachte

Op de beelden is de verdachte te zien toen hij zaterdagochtend om 07:35 uur van de Marktmeesterstraat naar de Kassierstraat loopt. Nog geen twintig minuten later, om 07:52 uur, is te zien hoe de verdachte het appartementencomplex uitkomt. Hij rent dan richting Kassierstraat, waarna hij via het Ter Appelpad en de Sappemeerstraat verdwijnt. Zijn gezicht is helaas niet zo goed te zien, maar de politie hoopt dat de combinatie van kleding en zijn manier van bewegen tot herkenning leidt.

Signalement verdachte

Het gaat om een man met een donkere huid en donkere kleding. Het is een trui of jas met capuchon van het merk ‘BALLIN’. De man droeg een zwart mondkapje en een capuchon of pet. Het politie-onderzoek is in volle gang en de recherche heeft al veel mensen gesproken, maar de aanvaller is nog niet gevonden. 

Tips

Door de beelden met de verdachte vrij te geven, hoopt de politie dat iemand deze man herkent zodat hij kan worden aangehouden. Tips? Bel de opsporingstiplijn 0800-6070 of 0900-8844. Informatie doorgeven kan ook online met het tipformulier. Melden kan natuurlijk ook altijd anoniem.

Bekijk hier de uitzending:


Uit de krant