Het arrestatieteam ging uiteindelijk de woning binnen. (Foto: HV Almere)
Het arrestatieteam ging uiteindelijk de woning binnen. (Foto: HV Almere) Jelle Laan

Verward persoon in woning Danswijk

112

DANSWIJK - De Sirtakistraat in Danswijk is door de politie woensdagmiddag enige tijd afgezet in verband met een verwarde persoon in een woning. Omdat er kennelijk mogelijk sprake was van een gevaarlijke situatie waren er veel hulpdiensten aanwezig om meteen op te kunnen treden indien dat nodig zou zijn.


De brandweer werd iets voor half vijf naar de Sirtakistraat in Danswijk gestuurd in verband met een hulpverlening. De politie had in de straat een afzetting gecreëerd. Het is nog onbekend wat er zich precies afspeelde, maar de politie meldde dat het ging om een verward persoon in een woning. Er kwam een ambulance ter plaatse en de brandweer stond met uitgerolde slangen paraat, ondersteund door het Quick Response Team (QRT) van de brandweer uit de regio Utrecht.
Inmiddels was een onderhandelaar van de politie met de verwarde vrouw in gesprek. Na enige tijd arriveerde een arrestatieteam die kort na zes uur de woning kon binnenvallen. Zij hebben de vrouw uit de woning gehaald. Zover bekend is er bij de actie niemand gewond geraakt.

Uit de krant