Het was deze week drie keer raak op de Evenaar. (Foto: HV Almere)
Het was deze week drie keer raak op de Evenaar. (Foto: HV Almere) Jelle Laan

Derde ongeval in week tijd op de Evenaar

112

BUITEN - Op de Evenaar hebben deze week ten minste drie ongevallen plaatsgevonden. Donderdagavond ging het opnieuw mis.

Maandag even na 16:30 uur was het voor de eerste keer raak. Op de kruising met de Sieradenweg kwamen twee automobilisten met elkaar in botsing. Dat gebeurde woensdag ook op de kruising ter hoogte van de Lanzarotestraat. Beide keren moest de Evenaar enige tijd worden afgesloten. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. 

Atlasdreef

Donderdagavond ging het opnieuw mis. Op de kruising met de Atlasdreef (aan de kant van de Scharlakenstraat) kwamen twee auto’s met elkaar in botsing. De betrokkenen zijn gecontroleerd door een verpleegkundige, niemand hoefde mee naar het ziekenhuis. Ook nu moest de Evenaar voor een deel worden afgesloten. Terwijl de politie bij het ongeval te hulp schoot, vond aan de andere kant van de kruising een bijna aanrijding plaats tussen een maaltijdbezorger op een scooter en een automobilist.

Aanpak Evenaar

De gemeente Almere denkt aan aanpassingen van de Evenaar. Deze staan vooralsnog gepland voor 2025. De voormalige gemeenteraad wil dat dit eerder gaat gebeuren. Het is nog niet bekend of de maatregelen eerder uitgevoerd gaan worden.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto