(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd)

Almeerder verdacht van export verdovende middelen

112

Almeerder verdacht van export verdovende middelen

ALMERE - Het Post Interventie Team (PIT) van de politie heeft vijf mannen aangehouden op verdenking van het exporteren van verdovende middelen. Na de aanhoudingen werden in totaal dertien doorzoekingen verricht, onder meer in Almere. Bij deze doorzoekingen zijn onder andere geld, drugs en een vuurwapen in beslag genomen.

De verdachten uit Utrecht (33 en 40) Amsterdam (38), Almere (40) en Koog aan de Zaan (43) werden op dinsdag 22 maart aangehouden. Medewerkers van het Post Interventie Team (PIT) van de Dienst Infrastructuur (LE) kwamen de verdachten op het spoor tijdens een onderzoek. Door berichten die via Encrochat en Sky ECC verstuurd waren te onderzoeken, kon het PIT de vijf verdachten identificeren.  De verdachten worden verantwoordelijk gehouden voor het op grote schaal verzenden van verdovende middelen naar het Verenigd Koninkrijk.

Inbeslagname

Na de aanhoudingen werden in totaal dertien doorzoekingen gedaan in woningen, garageboxen, loodsen en boerderijen. Bij de doorzoekingen trof de politie 500 gram hennep, een geldtelmachine, een vaccuummachine en een koolstoffilter (kan gebruikt worden voor luchtzuivering bij een hennepplantage) aan. Daarnaast vonden zij ook een vuurwapen, munitie en explosieven (TNT).Naast de verboden goederen zijn na de doorzoekingen ook in totaal ongeveer 100.000 euro aan contant geld, banktegoeden en cryptovaluta afgepakt en zijn daarnaast ook onroerend goed, twaalf voertuigen, een waterscooter, waardevolle horloges, illegaal vuurwerk en digitale gegevensdragers in beslag genomen.

Voorgeleiding en strafmaat

De verdachten zijn afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris van het Landelijk Parket Den Bosch. Op het ‘buiten het grondgebied van Nederland’ brengen van verdovende middelen staat een maximale gevangenisstraf van twaalf jaar.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto