Deze zwaarbeschadigde deelscooter stond geparkeerd in de Danswijk. (Foto: aangeleverd)
Deze zwaarbeschadigde deelscooter stond geparkeerd in de Danswijk. (Foto: aangeleverd)

Go Sharing: ‘Introductie deelvoertuigen levert altijd reacties op’

112

ALMERE - Volgens Go Sharing is de introductie van de deelscooters en -fietsen in Almere een groot succes. “De elektrische deelvoertuigen van GO Sharing zijn afgelopen weekend volop gebruikt”, aldus de aanbieder. “Helaas vinden vandalen het nodig om deelscooters te beschadigen. Daarmee wordt ook de gebruiker benadeeld: de scooters moeten in reparatie waardoor het aanbod kleiner wordt en dus langer moet worden gezocht naar een deelvoertuig.”

Zo stond afgelopen zaterdag al een zwaar beschadigde deelscooter geparkeerd bij de Albert Heijn in de Danswijk en ook in Parkwijk stond een exemplaar waarmee duidelijk niet al te zuinig was omgesprongen. “We zien bij de introducties in verschillende steden in Nederland en in het buitenland dat inwoners moeten wennen: de groene elektrische voertuigen vallen op. Dat levert veel reacties op, van zeer positief tot aan vandalisme”, reageert Go Sharing. “We zien vooral in de eerste weken een piek aan reacties, maar als inwoners eenmaal gewend zijn dan zien zij vooral de voordelen van het elektrische deelvervoer.”

Uit de klantenenquête van Go Sharing blijkt dat steeds meer mensen hun eigen vervoer laten staan om een rit te maken met het elektrische deelvervoer. “Dat is een gedragsverandering die wij teweeg willen brengen, om samen met gemeenten de klimaatdoelen van de Europese Unie te realiseren: een klimaatneutraal Europa in 2050.”

De deelvoertuigen kunnen door iedereen worden gebruikt wanneer een account is aangemaakt. Je betaalt dan per minuut. “Onze deelmobiliteit is er voor iedereen in Almere om op een duurzame manier van A naar B te reizen. Om dat zo makkelijk en succesvol mogelijk te maken, gebruiken we een ‘free floating’-concept: de scooters mogen overal binnen het servicegebied opgehaald en neergezet worden. Daarmee proberen we altijd een deelvoertuig binnen loopafstand te bieden.”

In deze pilot, die vrijdag van start ging, werkt de gemeente Almere samen met de bedrijven Go Sharing, TIER en MyWheels. Samen onderzoeken zij de komende twee jaar op welke wijze deelmobiliteit past bij de stad. Meer informatie Informatie over de pilot is te vinden op www.almere.nl/.deelmobiliteit of op de websites van de aanbieders: MywheelsTIER en GO Sharing.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto