De brandweer bluste onder meer een brand in een ondergrondse container in de Bloemenbuurt, langs de Evenaar. (Foto: HV Almere)
De brandweer bluste onder meer een brand in een ondergrondse container in de Bloemenbuurt, langs de Evenaar. (Foto: HV Almere)

Brandweer blust meerdere brandjes afgelopen dagen

112

ALMERE - De brandweer heeft de afgelopen dagen meerdere brandjes geblust in Almere. Zo was zondagmiddag in de Bloemenbuurt brand ontstaan in een ondergrondse container aan de Evenaar. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de container volgepompt met water. Het is niet bekend waardoor de brand in de container is ontstaan.

La Isla Bonita

Op schiereiland La Isla Bonita in Noorderplassen is zondagmiddag brand uitgebroken. De brand op het eiland werd rond 17:30 uur ontdekt. Gezien de ligging was het terrein lastig te bereiken voor de brandweer. Brandweerlieden hebben het vuur met emmers water en scheppen gedoofd. Ook werd een boot van de brandweer opgeroepen. Deze werd later weer afgemeld. Op het eiland waren meerdere brandhaarden, het vermoeden bestaat dat er sprake is van brandstichting.

Tuinbrand

In de tuin van een woning aan de Breedenborgstraat in de Landgoederenbuurt is zaterdagavond brand uitgebroken. Rond 18:30 uur waren er grote rookwolken zichtbaar boven een deel van Almere Buiten. In een tuin aan de Breedenborgstraat bleek door een onbekende oorzaak bouwafval vlam te hebben gevat. Ook een coniferenhaag in de tuin ging deels in vlammen op. Door snel optreden van de brandweer kon een doorslag naar binnen worden voorkomen. Wel zijn door de hitte enkele ramen gesneuveld. Bij de brand raakte niemand gewond.
Veel omstanders kwamen kijken bij de brand. Agenten hebben het gebied rondom de woning afgezet.

Brand bij restaurant Rosita’s

Bij restaurant Rosita’s aan de Koopmanstraat in het centrum van Almere is vrijdagavond brand ontstaan. De brandweer moest eerst op zoek naar de herkomst van de rook. De brandhaard bleek te zitten in een houten plaat achter een grillplaat. Met een slijpschijf heeft de brandweer een gat in de muur gemaakt om te controleren of de brand volledig uit was. Eenmaal bij het vuur aangekomen kon de brandweer het vuur snel doven. Het naastgelegen hotel is uit voorzorg ontruimd. Het hotel is door de brandweer geventileerd waarna rond 23:00 uur de gasten weer in het hotel mochten.

Bron: www.hv-almere.nl

Uit de krant