(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans) Fred Rotgans

Verdachten aangehouden voor steekpartij Busplein

112

STAD CENTRUM - De politie heeft vier verdachten aangehouden voor de steekpartij op het Busplein in de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 mei. Ze zitten vast voor verhoor, de recherche wil graag met getuigen spreken die iets hebben gezien of gehoord. 

In de nacht van zaterdag 21 op zondag 22 mei rond 01.50 uur werd een 42-jarige man uit Almere op het Busplein neergestoken. Rond 03.00 uur diezelfde nacht kwam er een melding binnen bij de meldkamer van een gewonde man in een woning. Agenten gingen op de melding af en troffen de man aan, die een aantal steekwonden had. Het slachtoffer werd direct naar het ziekenhuis gebracht met een ambulance. Na onderzoek in de woning bleek dat de man op een andere locatie was neergestoken. Dat was eerder die nacht, rond 01.50 uur, voor een nachtwinkel aan het Busplein.

Onderzoek

Er wordt direct een onderzoek ingesteld op de locatie van de steekpartij, waarbij ook getuigen werden gehoord. Hierdoor kwam een aantal verdachten in beeld. Het gaat vier jongens die op een scooter reden. Twee verdachten werden nog diezelfde nacht aangehouden voor een ander incident. De twee andere verdachten werden zondag in de loop van de dag aangehouden. Het gaat om jongens van 19 jaar, allen uit Almere. Zij zitten nog vast voor verhoor.

Getuigen gezocht

De recherche wil graag weten wat er nu precies is gebeurd en wat de aanleiding was van het steekincident. Dit is nog niet duidelijk. Mensen die iets hebben gezien of gehoord, en dit nog niet hebben gemeld bij de politie, kunnen informatie doorgeven via 0900-8844 of via het tipformulier op www.politie.nl.  Liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto