De auto moest uit het water worden getakeld. (Foto: HV Almere)
De auto moest uit het water worden getakeld. (Foto: HV Almere) Jos van der Lelie

Auto te water bij Nobelhorst

112

NOBELHORST -  Bij Nobelhorst is dinsdagavond rond half twaalf een auto uit de bocht gevlogen en te water geraakt. De bestuurder is naar een ziekenhuis gebracht. 

De hulpdiensten hebben enkele uren werk gehad om de auto te bergen. Het ging fout toen een bestuurder door onbekende oorzaak de bocht van de Kievitsweg naar de Grote Denkersdreef miste en van de weg raakte. De auto vloog eerst een stuk door de berm, waarbij een verkeersbord uit de grond werd gereden. Vervolgens raakte de auto zo’n 50 meter verderop te water.

Duikwagen

De bestuurder werd door ambulancemedewerkers behandeld en vervolgens met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De brandweer kwam onder meer met een duikwagen ter plaatse om hulp te bieden en een bergingsbedrijf takelde het voertuig uit het water. Daar was een speciale hijsinstallatie voor nodig, waarvoor een berger uit Assendelft moest komen.

Brandlucht

Toen de auto uiteindelijk uit het water werd getakeld begon deze spontaan te roken en was een sterke brandlucht te ruiken. De brandweer werd daarop opnieuw opgeroepen om de auto nogmaals te controleren. Nadat de motorkap was opengebroken en de auto door de brandweer werd vrijgegeven kon deze rond half drie ’s nachts eindelijk op de berger worden geladen en afgevoerd.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto