Echt of nep? Het verschil is vaak niet te zien (Foto: Adobe Stock/Vincent Go)
Echt of nep? Het verschil is vaak niet te zien (Foto: Adobe Stock/Vincent Go) vincent go

Niet van echt te onderscheiden nepwapens in Haven aangetroffen

112

HAVEN - De politie is dinsdagavond een woning in Almere Haven binnengegaan na het vermoeden dat een bewoner in het bezit zou zijn van een vuurwapen en munitie. Het bleek om niet van echt te onderscheiden nepwapens te gaan. De politie waarschuwt dat wapens geen speelgoed zijn.

Via de wijkagenten van Almere Haven werd duidelijk dat de Havenaar mogelijk in het bezit zou zijn van een vuurwapen en munitie. Hierop is direct geacteerd door de politie. Via een machtiging van de hulpofficier van Justitie werd de woning binnengegaan. In de woning troffen de agenten niet van echt te onderscheiden wapens aan: messen, hulzen en echte kogels. Alle goederen zijn in beslag genomen. De verdachte was tijdens de doorzoeking niet thuis. 

Dezelfde avond werd de verdachte nog aangehouden. Bij deze aanhoudingsmethode werd een verdachte benaderd met getrokken vuurwapens. De eigenaar verklaarde dat het om speelgoedwapens ‘voor zijn kinderen’ ging. "Wij blijven benadrukken dat wapens geen speelgoed zijn", laat de politie weten. "Wij nemen bij meldingen met wapens geen risico en stellen onze veiligheid en die van u op de eerste plaats."

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto