(Foto: Fred Rotgans)
(Foto: Fred Rotgans)

Poging tot overval in Poort

112

EUROPAKWARTIER - De politie houdt een buurtonderzoek nadat dinsdagavond een poging tot overval plaatsvond op bewoners aan de Zwedenstraat. De daders ging er vandoor zonder buit. 

Rond 19.20 uur werd bij de bewoners aangebeld. Door het raam zien zij een persoon in vermoedelijk een PostNL-jas staan. Nadat één van de bewoners poolshoogte nam, werd hij bedreigd met een wapen. Kort daarop voegde een tweede overvaller zich bij zijn mededader. De bewoners verweerden zich en beide daders vluchtten daarop zonder buit weg.

Buurtonderzoek

De politie doet onderzoek naar de poging overval en dezelfde avond heeft de forensische opsporing sporenonderzoek in en bij de woning uitgevoerd. Vandaag volgt een buurtonderzoek.

Signalement daders

Van de daders is op dit moment een beperkt signalement bekend. Het gaat om twee mannen die zich beiden voordeden als pakketbezorgers en gekleed waren in vermoedelijk PostNL-kleding. Eén man heeft een lichte huid, de andere een heel donkergetinte huid.

Tips gevraagd

Getuigen of mensen met meer informatie worden gevraagd om contact op te nemen met de recherche in Flevoland via tel. 0900-8844.

Uit de krant