Rodney Mijnals (Foto: politie)
Rodney Mijnals (Foto: politie)

Weer Almeerder aangehouden in zaak Rodney Mijnals

112

ALMERE – De politie heeft een 25-jarige Almeerder aangehouden als verdachte in de zaak Rodney Mijnals die in februari in Amsterdam werd doodgeschoten. 

Het is niet de eerste Almeerder die in deze zaak wordt aangehouden. Eerder werd een 22-jarige neef van Mijnals aangehouden die in Almere woont. Ook een 23-jarige Almeerder werd eerder al aangehouden, maar is later weer vrijgelaten. In een uitzending van Opsporing Verzocht liet een politiewoordvoerder weten dat de politie  ervan uitgaat dat er nog meer mensen betrokken zijn bij de moord op Mijnals. Er is inmiddels een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak. 

Schietincident

Bij een schietincident op zaterdag 19 februari 2022, in de Amsterdamse buurt Amsteldorp, kwam de 41-jarige Rodney Mijnals om het leven. Rond 20.30 uur kwamen mannen met bivakmutsen bij zijn achterdeur. Een vriend, die bij Mijnals aanwezig was, sloeg op de vlucht. Ook Mijnals probeerde weg te komen, maar werd neergeschoten. Mijnals overleed ter plekke. De vriend kwam er met een schotwond relatief goed van af.

Uit de krant