Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Paarse Vrijdag op De Meergronden

Algemeen

HAVEN - Op 11 december was het Paarse vrijdag, een initiatief van COC Nederland om te vieren dat iedereen zichzelf mag zijn, ongeacht seksuele voorkeur of genderidentiteit. Op De Meergronden in Haven werd deze dag groots aangepakt door de docenten maatschappijleer en veel leerlingen.

In de hal van de school stond al wekenlang een versierde vitrine met paarse kerstballen met foto’s van beroemdheden die zich inzetten in de strijd voor gelijke rechten voor alle LHBTI’ers, inclusief een aftelklok tot Paarse Vrijdag. Op de dag zelf was de school overal paars versierd om te laten zien dat seksuele diversiteit en genderdiversiteit de norm is en dat leerlingen zichzelf mogen zijn.

Rector Huub Nelis opende deze dag en zei dat niemand zelf kan kiezen wie hij of zij is. “Dat is een gevoel dat er gewoon is. Op De Meergronden is ruimte voor alle jongeren om hun gevoel te volgen, zonder in een hokje te worden geplaatst.” In de lessen gingen leerlingen hierover in discussie of ze deden mee aan een quiz om hun kennis te testen over seksuele diversiteit.

Er werden Paarse mondkapjes uitgedeeld, er hingen regenboogvlaggen aan de gevel en veel leerlingen liepen rond in Paarse kleding. In de aula konden kinderen op de foto in een grote schilderijlijst in de vorm van een hart. Door veel aandacht te besteden aan Paarse vrijdag wil De Meergronden jaarlijks laten zien dat het een school is waar iedereen zichzelf mag zijn.

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto