Afbeelding

Bijna 130.000 euro extra subsidie voor lokale omroep

Politiek

ALMERE – Stichting De Fabriek Almere (SPFA), de lokale omroep van Almere, heeft een extra subsidie ontvangen van bijna 130.000 euro. Dat is ruim meer dan de 97.000 euro aan bekostiging die de stichting per jaar ontvangt.

door auteur 

Dat blijkt uit het subsidieregister dat de gemeente openbaar heeft gemaakt. Jaarlijks ontvangt de lokale omroep 97.000 euro om radio- en tv-programma’s te maken. De extra subsidie van 129.880 euro wordt omschreven als ‘Coronapakket Cultuur Almere 2021.’

Volgens een woordvoerder van de gemeente is de aanvraag van de SPFA (Easy FM en Kijk Almere) gerechtvaardigd omdat de organisatie extra kosten moet maken vanwege de Coronamaatregelen. Ook heeft de stichting de gemeente ervan overtuigd in de noodzaak om te transformeren om zodoende voorbereid te zijn op de toekomst na de coronacrisis.

Drie zaken

De gemeente heeft met het subsidieverzoek ingestemd omdat het geld gebruikt wordt voor drie zaken. Allereerst is dat het aanschaffen van registratiesets en apparatuur voor montage en redactie van culturele producties, zowel voor binnen als buiten. Voorts voor het opstarten van drie pilotprojecten met culturele organisaties die zich willen richten op digitale producties en tot slot voor het opleiden van (deze) culturele organisaties in het zelf kunnen vormgeven van digitale producties.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto