De honkballers beginnen aan een nieuw seizoen. (Foto: aangeleverd)
De honkballers beginnen aan een nieuw seizoen. (Foto: aangeleverd)

Seizoen BSC Almere gaat van start

Sport

SPORTPARK FANNY BLANKERS-KOEN - Het is weer tijd voor de zomersporten. Zo is afgelopen weekend ook het honk- en softbalseizoen weer van start gegaan. BSC Almere won met 7-6 van Vennep Flyers, met ‘verloren zoon’ Dylan Koster weer in de gelederen.

Nu de donkere maanden van de Lockdown eindelijk voorbij lijken en de terrassen weer open zijn, zijn ook de sportvelden weer vrijgegeven voor competitie. Het eerste honkbalteam van BSC Almere speelde afgelopen weekend de eerste wedstrijd van de competitie tegen Vennep Flyers., gehuld in hun nieuwe, lichtblauwe pakken. 

Gill Brahm

Almere-1 wordt nog steeds geleid door ervaren coach Gill Brahm. HIj is al acht jaar achtereen coach en ook het team speelt komend seizoen in ruwweg dezelfde samenstelling, maar wel met nieuwe talenten en ook de teruggekeerde Dylan Koster. Het was Koster die als derde slagman direct het offensief van Almere opende met een mooie tweehonkslag. Max Roest, het andere talent, leidde ondertussen de verdediging vanaf de pitcherheuvel. Prachtige honkslagen van beide teams en goed veldwerk zorgde ervoor dat de toeschouwers immer op het puntje van hun stoel zaten.

Achterstand omgebogen

In de zevende inning keken de spelers van Almere desondanks tegen een 1-2 achterstand aan. Het was toen echter dat de ervaren spelers opstonden. Honkslagen van Mike Harmsen en Kenny van Kampen brachten Almere eerst terug naar een 3-2 voorsprong en toen door enkele dure veldfouten de Vennep Flyers toch terugkwamen in de wedstrijd, herhaalden zij hun recept tijdens de nagelbijtende laatste inning van de wedstrijd. Het was uiteindelijk wederom Koster die met een honkloper op twee aan slag zijn kunsten mocht vertonen. Hij stelde de toegestroomde toeschouwers niet teleur. Een volgende twee honkslag, zijn derde, sleepte de overwinning binnen voor de Almeerse club. Eindstand: 7-6. In een competitie die slechts negen wedstrijden lang is betekent dit, om Harmsen te citeren: ‘Nog acht keer winnen en we zijn kampioen.’.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto