Afbeelding

Kunstlinie presenteert Summer Senses Festival

Uit

STAD CENTRUM - Nu theaters na lange tijd weer bezoekers mogen ontvangen, houdt Kunstlinie de hele zomer de deuren open. Het Summer Senses Festival van 10 juli tot en met 22 augustus laat zien wat Kunstlinie allemaal te bieden heeft, met onder andere etalage-concerten, de Sound Experiment Room, diverse theatervoorstellingen en een Prikkelarm programma.

Bo Naarden, programmamanager museale zaken: “Vooral nu velen van ons ervoor zullen kiezen de vakantie dichter bij huis te zoeken dan anders, willen wij graag aanbod blijven verzorgen deze zomer. Summer Senses Festival biedt een experimentele mix van onderdelen, met innovatieve en inclusieve activiteiten.”

Doorlopend programma

Het Summer Senses Festival bestaat uit een doorlopend programma en verschillende kunst, theater en muziek events. In het doorlopende programma ‘Summer Senses Walk Through’ bewandel je een route door Kunstlinie, startend in de Citylounge. Hier hangt een nieuw werk van kunstenaar Samira Boon. Speciaal voor Kunstlinie maakt zij het bijzondere ontwerp Intertidal. Een soort tuin van sculpturen gemaakt van gerecycled linnen waar je doorheen kunt lopen. Vervolgens loopt men door naar de Sound Experiment Room waar een gevarieerde geluids- en lichtervaring de zintuigen op scherp zet. Als laatste is de tentoonstelling thuis te bezoeken, met geuren en geluiden van verschillende huishoudens.

Theater in de etalage

Vanaf de vernieuwde Esplanade zijn vanaf 14 juli iedere woensdag etalageconcerten. Met talentvolle (lokale) bandjes, muzikanten, zangers en stand-up comedians achter het glas van de Trap Foyer (aan de kant van de doorloop naar de Schippersgarage). 

Wie een bezoek aan het theater de afgelopen maanden heeft gemist, kan dit tijdens de zomervakantie ruimschoots inhalen. Zo speelt Wim Budding de mooiste blues en ballads, presenteert Goede Rede Klassiek een aantal klassieke concerten met uitzicht op het Weerwater en zorgen Deng Boy voor een hilarisch avondje uit. Voor de jeugd staat de tienerband Fource staat op het programma voor de allerkleinsten komen Kikker en Hans & Grietje naar Kunstlinie.

Innovatief en inclusief

Bijzondere en innovatieve programma’s tijdens het Summer Senses Festival zijn Good Vibrations en de prikkelarme events. In Good Vibrations ervaren bezoekers hoe geluid voelt. Er zijn meerdere korte Pixar familiefilms te zien met live muziek van een kwintet van het Nationaal Jeugd Jazz Orkest. Enkele bezoekers krijgen de mogelijkheid om tijdens de film een Sound Shirt te dragen, dat geluid omzet in vibraties. Een bijzondere ervaring voor zowel doven, slechthorenden én horenden. 

Prikkelarm

Speciaal voor mensen die gevoelig zijn voor prikkels organiseert Kunstlinie een prikkelarm event, bestaande uit een film (A Streetcat Named Bob en de kinderfilm (6+) Jackie en Oopjen), een bezoek aan de tentoonstelling thuis en een picknick. Tijdens dit event zullen er verschillende aanpassingen worden gedaan om zo min mogelijk prikkels te ervaren.

Sneak Peek

Als laatste geven we op donderdag 29 juli een sfeervolle vooruitblik op het nieuwe (theater)seizoen met voorproefjes van het brede culturele aanbod voor dit najaar. Kunstlinie komt naar je toe deze zomer. Bekijk het hele programma van Summer Senses Festival op kunstlinie.nl/summersenses

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto