Opa Joop (100) komt op de 47 tegel van de Walk of Fame. (Foto: aangeleverd)
Opa Joop (100) komt op de 47 tegel van de Walk of Fame. (Foto: aangeleverd)

Opa Joop (100) komt op tegel Walk of Fame

Algemeen

STAD CENTRUM - Met grote overmacht is Opa Joop (100) gekozen om vermeldt te worden op de 47e Walk of Fame in de binnenstad. Opa Joop liet de andere genomineerden, AllyBlijftBinnen en de berging van de Short Stirling, achter zich. Ongetwijfeld wordt ook zijn Canta-autootje op deze tegel vereeuwigd.


Opa Joop is een bekende verschijning in het centrum van Almere. Dat kan ook niet anders. De bijna 101-jarige Joop haalt in zijn Canta oud papier en karton op bij vaste adresjes. Zit de auto vol, dan rijdt Joop naar het reinigingsperron. Daar vult hij zijn eigen papiercontainer. De opbrengst van het door hem opgehaalde papier gaat naar de Wandel4daagse, zijn favoriete goede doel. Daar doet Joop het allemaal voor, al ruim 30 jaar. En natuurlijk maakt hij ook graag een praatje met bewoners, ondernemers en medewerkers van het reinigingsperron.

12 september

Op zondag 12 september wordt de 47e tegel toegevoegd aan de serie die al in het centrum ligt. Burgemeester Weerwind zal deze onthullen, samen met opa Joop en de directievoorzitter van sponsor de Rabobank.
Tegel 2021Binnenkort is het alweer mogelijk onderwerpen voor de tegel van 2021 door te geven. Wachten tot het jaar voorbij is, hoeft dus niet meer. Personen of gebeurtenissen die nu de publiciteit weten te halen, waarvan je vindt dat deze aan de vereisten van een tegel voldoen, kun je dan direct doorgeven. Dan zit het nog vers in het geheugen. Hierover later dit jaar meer. De tegel van 2021 wordt in september 2022 onthuld.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto