Afbeelding
Almere DEZE WEEK

PvdD wil actie op schouw Oogvereniging

Algemeen

ALMERE – De Oogvereniging Flevoland/Werkgroep ViP Almere hebben in mei een schouw uitgevoerd bij station Almere Oostvaarders en omgeving. De Partij voor de Dieren is benieuwd wat het college met dit rapport gaat doen.

Uit de schouw blijkt onder meer dat er bij de stationsuitgangen in Almere geen aansluitende geleidelijnen naar de haltes toe lopen. Zelfs op het Busplein bij station Almere Centrum is het voor mensen met een visuele beperking niet goed, aldus de opstellers van dit schouwrapport. De halteplaatsen voldoen volgens de schouw niet aan de wettelijke eisen. Almere zou zelfs, in vergelijking met andere gemeenten in het land, mijlen ver achter lopen. Verder hangen bij bus- en tramhaltes digitale borden met daarop de vertrektijden van bussen en trams. Op steeds meer plekken kan deze informatie ook voorgelezen worden, bijvoorbeeld door een knop in te drukken. Deze spraakfunctie is in Almere nog niet beschikbaar. In het rapport staan verder nog vele andere suggesties om de omgeving van het Station Oostvaarders toegankelijker te maken voor mensen met een beperking of handicap.

Schriftelijke vragen

De Partij voor de Dieren heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van de schouw. De partij wil weten wat het college met het rapport gaat doen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto