Afbeelding
Almere DEZE WEEK

‘Gesprek aangaan met planmakers Eemvallei Stad’

Redactie

ALMERE – De gebiedsorganisatie Oosterwold, een samenwerking van verschillende overheden waaronder ook de gemeenten Almere en Zeewolde, wil het gesprek aangaan met het consortium dat naast Almere een nieuwe stad wil ontwikkelen: Eemvallei Stad.

Het consortium bestaat uit grote projectontwikkelaars als de Alliantie, AM, Amvest en Heijmans. Zijn stuurden minister Kajsa Ollengren dinsdag een plan voor de realisatie van een nieuwe stad, naast Almere. De stad, die Eemvallei Stad moet gaan heten, telt in eerste instantie 50.000 woningen en is een alternatieve invulling van Oosterwolde fase 2, dat ruimte biedt aan ‘slechts’ 10.000 woningen.

Gesprek aangaan

In een reactie laat de gebiedsorganisatie Oosterwold weten met dit consortium de gesprekken aan te willen gaan over de alternatieve invulling van het gebied. In deze gebiedsorganisatie werken de gemeenten Almere en Zeewolde, het Rijksvastgoedbedrijf, Provincie Flevoland en Waterschap Zuiderzeeland samen.

‘De gebiedsorganisatie Oosterwold heeft de plannen Eemvallei Stad gezien’, zo stellen zij in de reactie. ‘Het plan ligt in de tweede fase Oosterwold. Dat ligt voor een belangrijk deel op grondgebied van de gemeente Zeewolde, deels ook op grondgebied van de gemeente Almere. De raden van gemeente Almere en gemeente Zeewolde willen de organische/groene ontwikkeling voortzetten conform de ambities uit de structuurvisie, in samenwerking met het RVB, waterschap en provincie.’

Daarmee lijkt de gebeidsorganisatie het idee niet direct van de hand te wijzen. ‘We zijn voornemens om het gesprek aan te gaan met het consortium over de organische en duurzame gebiedsontwikkeling van Oosterwold.’

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto