Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Politieke partijen kunnen zich aanmelden

Algemeen

ALMERE – Op 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Wie met een politieke partij wil meedoen moet zich zo snel mogelijk kenbaar maken.

De inwoners van Almere kiezen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen welke stadsgenoten vier jaar lang hun volksvertegenwoordigers zullen zijn. De Almeerse gemeenteraad bestaat uit 45 raadsleden. Die hebben zich vanuit idealen of overtuigingen verenigd in politieke partijen. Niet alle partijen die aan de verkiezingen willen meedoen zijn bekend bij de gemeente. Daarom worden nu al kandidaat-partijen uitgenodigd om zich kenbaar te maken.

Informatiebijeenkomst

Op 9 juli wordt van 13.30 tot 14.30 uur een informatiebijeenkomst georganiseerd over integriteit en weerbaarheid. Deze bijeenkomst is speciaal bedoeld voor partijleden die met de werving en selectie van kandidaat-raadsleden bezig zijn. Juist de selectiefase is een goed moment om stil te staan bij iemands antecedenten en welke risico’s er kunnen kleven aan bepaalde belangen. Het is dus zaak om hier al zo vroeg mogelijk aandacht voor te hebben. De burgemeester en de griffier reiken de deelnemers aan de bijeenkomst handvatten aan om hierover concreet met elkaar in gesprek te gaan. De bijeenkomst wordt gehouden in de raadzaal van het stadhuis. Aanmelden kan via deze link.

De gemeenteraad bijeen in vergadering. (Foto: aangeleverd)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto