Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Start transformatie ronde kantoorpand Louis Armstrongweg

Wonen

MUZIEKWIJK – Wethouder Maaike Veeningen en ontwikkelingsmanager Dick Boekhout van BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling hebben afgelopen week symbolisch een start gemaakt met de transformatie van een kantoorpand aan de Louis Armstrongweg

Het kenmerkende ronde gebouw op de hoek van de Louis Armstrongweg en het Ella Fitzgerald-pad, waar voorheen Gouden Gids was gevestigd, biedt straks 48 betaalbare koopappartementen en studio’s voor starters en mensen die behoefte hebben aan een kleine woning. Naar verwachting trekken de eerste bewoners in het voorjaar van 2022 in hun nieuwe appartement.

Veeningen: “Ik ben blij te zien dat deze partijen betaalbare woningen voor elkaar hebben gekregen in deze moeilijke tijd. Dat is immers niet zo maar geregeld. Volgens mij een hele goede toevoeging in de buurt.”

Alle woningen hebben een entree die uitkomt in het kenmerkende atrium midden in het gebouw. Bijzonder is met name de herinrichting van het huidige parkeerterrein, naar een groene parkeertuin en het dakterras, waar de toekomstige bewoners elkaar vaak zullen gaan ontmoeten.

Het gebouw zal tijdens de transformatie verduurzaamd worden; alle woningen worden opgeleverd met een energielabel A.

Wethouder Maaike Veeningen en Dick Boekhout (BPD) begonnen symbolisch met de verbouwing. (Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto