Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Klaar voor vertrek met de caravan

Auto

ALMERE - Wie van plan is om deze zomer op een zonnige camping te verblijven, kan met deze tips de caravan (of camper) weer klaar voor vertrek maken.

Het eerste onderdeel waar op gelet moet worden zijn de banden: de ANWB raadt aan om de banden elk jaar goed te controleren, vooral als de caravan een lange winterslaap in de garage heeft gehouden. De banden kunnen zijn afgevlakt of de spanning is niet goed. Veel zon kan ook tot schade leiden: het rubber droogt erdoor uit. Dit geldt ook voor de gasslangen. Dit kan getest worden door de slang te buigen. Zitten er scheurtjes in? Dan is het tijd voor vervanging.

Schuren en ontvetten

De tweede stap is het checken van de trekhaak en de breekkabel. Werken deze nog naar behoren? Mocht de trekhaak er roestig uitzien, dan kan de kogel geschuurd en ontvet worden. Controleer ook of de stekkerdoos niet gecorrodeerd is. Leeg vervolgens de watertank en zorg ervoor dat de waterleidingen en kranen vrij zijn van water. Vul daarnaast de brandstoftank. Dit voorkomt condensvorming.

Geef als laatste het interieur een fijne opknapbeurt en controleer de handrem en de werking van de remlichten. Let er op dat de bagage niet te zwaar is. Hierdoor kan de caravan gaan slingeren. De kogeldruk moet goed zijn.

Een zorgeloze vakantie met de caravan. (Foto: Adobe Stock)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto