Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Plannen voor nieuwe stad naast Almere

Algemeen

ALMERE – Een consortium bestaande uit De Alliantie, AM, Amvest en Heijmans hebben minister Kajsa Ollengren een plan aangeboden voor de realisatie van een nieuwe stad, naast Almere. De stad, die Eemvallei Stad moet gaan heten, telt in eerste instantie 50.000 woningen en is een alternatieve invulling van Oosterwolde fase 2.

Dat meldt Property.nl. Het gebied beslaat 4000 hectare en ligt op korte afstand van Almere, Zeewolde, Hilversum en Amsterdam. Naast woningen is er in Eemvallei Stad ruimte voor water, natuurverbindingen en het opwekken van energie. Volgens het consortium, dat zich Consortium Eemvallei Stad noemt, biedt het plan veel voordelen.

Snel gerealiseerd

Zo kan het plan snel gerealiseerd worden omdat de grond grotendeels in handen is van het Rijk en professionele marktpartijen. Daarnaast is het gebied, zowel door Almere als Zeewolde, al aangewezen als toekomstige bouwlocatie Oosterwold. Er zal vooral gebouwd gaan worden voor starters en middengroepen. Het plan voorziet bovendien in een hoogwaardige OV-structuur en OV-knopen die te voet en op de fiets, snel goed en veilig bereikbaar zijn.

Door de publiek-private samenwerking kan vanuit de marktpartijen capaciteit beschikbaar worden gesteld om zo werkdruk bij overheden weg te halen, zo zeggen de marktpartijen.

Uit de krant