Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Meest droog bij 20 graden

Weer

ALMERE - Zondvloedachtige regens teisterden vooral het noorden van Noord-Holland het afgelopen weekend. Met man en macht was men bezig de verzopen landerijen leeg te pompen.

Deze extreme neerslagen zijn niet iets van de laatste paar jaren hetgeen menigeen vaak denkt. Ook vroeger werden soms regenhoeveelheden van 120 millimeter in korte tijd opgetekend. Wat wel opvalt de laatste jaren, is dat dit soort megahoeveelheden over een wat groter gebied naar beneden komen. Vroeger had je echt een bepaalde stek die zo’n piek had, maar tegenwoordig lijkt er dus zeer veel water te kunnen vallen op een wat groter areaal.

Na de maandagse regens is het rustig gebleven op het pluviale front. Ook de komende dagen valt er niet veel water. De kans op een bui rond vrijdag evenwel is wat groter in Almere. Ook in het weekend kan er nog een bui langszij komen in Zuidwest-Flevoland. Meestentijds blijft het droog met een aangename middagtemperatuur die steeds rond 20 graden blijft uitkomen. De wind waait uit een vrij noordelijke richting en is meest matig overdag. Uiteraard schijnt de junizon ook de nodige uren.

We zien hogedrukgebieden vaker positie gaan kiezen boven de onderkoelde wateren nabij Ierland. Lage druk openbaart zich boven het zuiden van de Scandinavische landen. Waarschijnlijk trekt de hoge druk later door richting het Noordzeegebied en Denemarken. Deze ontwikkeling biedt gunstige perspectieven voor opkomend zomerweer in onze contreien. De wind kan dan wat ruimen naar het noordoosten en daardoor zou drogere en warmere landlucht naar Nederland kunnen uitstromen. Mocht die hoge druk blijven plakken bij Ierland, behouden we een vrij koele noordwester met regelmatig enkele buien vanaf zee.

Weerman Marc Putto

Meer info op www.weerprimeur.nl

Woensdag min. 11, max. 18, wind n.3, neerslag 20% en zon 65%

Donderdag min. 10, max. 20, wind n. 3, neerslag 10% en zon .60%

Vrijdag min. 11, max. 22, wind nw. 3, neerslag 60% en zon 50%

Zaterdag min. 13, max. 20, wind n. 3, neerslag 50% en zon 55%

Zondag min. 12, max. 20, wind nw. 3, neerslag 40% en zon 60%

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto