Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Leerlingen tekenen voor de Walk of Fame

Redactie

ALMERE - Terwijl de stemmen voor de tegel 2020 van de Walk of Fame nog binnenkomen, zijn de groepen 5 en 6 van basisschool De Caleidoscoop de genomineerde onderwerpen zelf gaan tekenen. En omdat er vanwege corona vorig jaar geen tekenlessen gegeven zijn, zijn ook de genomineerden van 2019 nog op tekening gezet.

Met hulp van het kinderwerk van De Schoor heeft Sigrid Poldervaart van Tekenatelier Sigrid de kinderen in drie lessen wegwijs gemaakt in het schilderen in de Herman Brood-stijl. Sommige leerlingen vonden het reuze eng om hun comfortzone te verlaten en à la Brood te gaan schetsen en schilderen. Anderen daarentegen verfden er lustig op los en het resultaat is een serie kleurrijke tekeningen die goed laten zien hoe de kinderen hun fantasie gebruikt hebben om de onder meer dierenambulance, de neergestorte bommenwerper, opa Joop met zijn Canta of het transgender zebrapad op papier te zetten.

Er zijn voor elk jaar drie tekeningen uitgekozen die op de kinderwebsite van de Walk of Fame worden gezet. Half september worden alle tekeningen in de passage van het Stadhuis voor enkele weken opgehangen. Wie nieuwsgierig is kan daar een kijkje komen nemen.

De organisatie van de Walk of Fame Almere hoopt natuurlijk dat volgend jaar weer een schoolklas bereid is om te gaan tekenen/schilderen over de tegel. Leerkrachten kunnen hun klas aanmelden voor deze speciale tekenlessen door een mailtje te sturen aan info@almere.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto