Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Verhalenpodium onthuld op VINDplaats Zenit

Algemeen

BUITEN - De laatste fase van de ontwikkeling van VINDplaats Zenit in Almere Buiten is in zicht met de opening van de kleine vindplaats. Afgelopen zaterdag werd daar het Verhalenpodium onthuld en voortaan zal deze plek de ‘Cultuurplaats’ heten.

VINDplaats Zenit is te vinden naast restaurant Tang Dynastie aan de Sumatraweg in Buiten. 10.000 jaar geleden kwamen jager- verzamelaars al naar deze plek. Ze vonden er wat ze nodig hadden: noten, bessen, vissen, materiaal om hutten te bouwen en nog veel meer. Acht jaar geleden kwamen mensen op deze plek in Almere met hele verschillende expertise bij elkaar en bedachten een plan voor deze archeologische vindplaats.

Bewoners, ondernemers en maatschappelijke instellingen maakten samen van VINDplaats Zenit een ontmoetingsplaats voor de hele buurt. De afgelopen jaren is er al veel gerealiseerd, zoals school- en moestuinen, een vuurplaats, een prehistorische hut en een TIJDpad door de geschiedenis van de VINDplaats.

Er waren ook plannen voor een amfitheater, maar dat is uiteindelijk een Cultuurplaats met Verhalenpodium geworden. “Een bijzonder kunstobject dat tevens dient als podium. Het is een plek waar mensen elkaar verhalen kunnen vertellen”, aldus Muriël van der Wal van stichting VINDplaats Zenit.

Het Verhalenpodium werd zaterdag in kleine kring onthuld. Later in het jaar hoopt de stichting groots te kunnen uitpakken voor een publieke opening. Meer informatie over deze plek is te vinden op vindplaatszenit.nl.

Het Verhalenpodium op VINDplaats Zenit werd zaterdagmiddag onthuld. (Foto: Fred Rotgans)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto