Afbeelding
Almere DEZE WEEK

40 Leerlingen De Buitenburcht opgeleid tot leerlingmediator

Redactie

ALMERE – In groep 5 tot en met 8 van basisschool De Buitenburcht zijn veertig leerlingen opgeleid tot mediator. De leerlingen zijn inmiddels gestart al gestart. Dit houdt in dat zij zich inzetten binnen school en op het schoolplein om bij conflicten, voor zover dat mogelijk is, te helpen en om op te lossen.

Op de Buitenburcht wordt inmiddels twee jaar met de methode ‘De Vreedzame School’ gewerkt. De Vreedzame School streeft naar een klimaat binnen de school waarin betrokkenheid en verantwoordelijkheid van leerlingen centraal staan. Conflictoplossing is van essentieel belang. De leerlingen leren hoe je constructief met conflicten om kunt gaan. Op de Buitenburcht worden leerlingen gestimuleerd om hun conflicten, voor zover mogelijk, zelfstandig op te lossen.

Mediatie

Een belangrijk onderdeel van De Vreedzame School is mediatie. Alle leerlingen leren wat mediatie is. Er zijn nu veertig leerlingen opgeleid om de rol van leerlingmediator te vervullen en het ondersteunen van leerlingen wanneer het niet lukt om een conflict zelf op te lossen. Zo nemen de kinderen zelf de verantwoordelijkheid voor het oplossen van conflicten in de klas of op het schoolplein. Op deze manier kan een positief schoolklimaat ontstaan, wat een voorwaarde is om goed te kunnen leren. De leerkrachten bewaken dat mediaties veilig en succesvol verlopen.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto