Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Tentoonstelling Narratives of Nature bij Corrosia Expo

Uitgaan

HAVEN CENTRUM – Tijdens de Covid-19 pandemie hebben we de natuur herontdekt, snakkend naar een beetje bewegingsvrijheid. Meer dan ooit werden we ons bewust van onze natuurlijke omgeving, meer dan ooit zagen we de schoonheid. In de tentoonstelling Narratives of Nature brengt curator Fleurie Kloostra zeven kunstenaars bijeen die bezoekers op geheel eigen wijze, opnieuw laten kijken naar de natuur.

Narratives of Nature opent zaterdag 19 juni bij Corrosia Theater, Expo & Film in Almere en is te zien tot en met 16 oktober. Met werk van Joeri Borst, Sarah Carlier, Bonno van Doorn, Julia- Beth Harris, Ai Hashimoto, Lisa Maartense en Michèle Matyn.

Herwaardering natuurlijke omgeving

Fleurie Kloostra signaleerde onder met name jonge kunstenaars de wens om met duurzame middelen te werken en zo hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Er ontstond een hernieuwde interesse in natuurlijke materialen en ambachtelijke technieken. De kunstenaars laten de toeschouwer door hun ogen verborgen verhalen ontdekken, soms concreet en confronterend, soms symbolisch en poëtisch. Steeds krijgt de natuur een andere betekenis, telkens onthult zij nieuwe informatie, over haar eigen geschiedenis en die van de mensen die haar betreden. En keer op keer dringt de vraag zich op: is dit kunstwerk van de kunstenaar of van de natuur? Narratives of Nature presenteert zo een herwaardering van onze natuurlijke omgeving, een uitnodiging tot bewustzijn van onze verbondenheid met en verantwoordelijkheid voor de natuur. Want als we die zo belangrijk vinden, waarom zorgen we er dan zo slecht voor?

Opening

Narratives of Nature is gratis te bezoeken van dinsdag t/m zaterdag tussen 12.00 en 17.00 uur. Elke zaterdag vinden om 13.00 en 15.00 uur gratis rondleidingen plaats. Tijdens de opening op zaterdag 19 juni zal spoken word artist Julia-Beth Harris om 15.00 uur een tekst voordragen die zij schreef speciaal voor Narratives of Nature. Om 16.30 uur is er een performance door Ai Hashimoto. Een tijdslot reserveren is verplicht en kan via www.corrosia.nl.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto