Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Fightmasters en ROQ Consulting zamelen paracetamol en vitamines in voor Suriname

Algemeen

ALMERE – Sportschool Fightmasters aan de Markerkant en adviesbureau ROQ Consulting in Almere centrum zijn een inzamelingsactie gestart voor Suriname, dat zwaar getroffen is door corona. Op dit moment is code zwart afgegeven voor de ziekenhuizen aldaar. Er is een groot tekort aan medisch personeel en medicijnen.

“Het doet pijn als je ziet hoe schrijnend de situatie in jouw eigen thuisland is”, vertelt sportschooleigenaar Harold Deekman, die zelf in Suriname is geboren. “Wij willen graag medicijnen doneren aan de ziekenhuizen, kerken en tehuizen in Suriname. Paracetamol en vitamines zijn daar bijvoorbeeld hard nodig. Daarom vragen wij Almeerders om paracetamol, vitamine C bruistabletten en vitamine D pillen in te leveren bij onze sportschool aan de Markerkant.”

Overweldigend

Roquillo en Gino Muntslag, oprichters van ROQ Consulting, noemen de reacties op de inzamelingsactie overweldigend. “We zijn ook met groothandels bezig en hebben al zeker een pallet vol. Mensen die niet in de gelegenheid zijn om langs te komen, kunnen ook een financiële bijdrage overmaken. Dat was aanvankelijk niet de insteek, maar we kregen dit verzoek zó vaak, dat we besloten hebben hier toch gehoor aan te geven.”

Bijdragen kunnen worden overgemaakt op rekeningnummer NL59INGB0004475217. Vermeld daarbij duidelijk dat het om een donatie voor Suriname gaat. Paracetamol en vitamines C en D kunnen nog tot en met woensdag 30 juni worden ingeleverd bij Fightmasters op de Markerkant 1525-K, tussen 17.30 en 21.00 uur. “Daarna gaan wij alle ingezamelde medicijnen versturen naar Suriname. Alle kleine beetjes zijn welkom”, aldus Deekman.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto