Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Zorgen bij VVD over uitbreiding TBS-kliniek

Redactie

Door Marcel Beijer

STRIPHELDENBUURT – De voorgenomen uitbreiding van de Oostvaarderskliniek leidt tot grote zorgen bij de VVD. De partij heeft schriftelijke vragen gesteld naar aanleiding van het nieuws dat deze krant bracht.

Deze zorgen betreffen voornamelijk de veiligheid van Almeerders en de betrokkenheid van omwonenden, stelt de VVD die dezelfde zorgen ziet bij buurtbewoners van de Oostvaarderskliniek. De VVD wil van het college horen of ook zij deze zorgen deelt en wat de maatregelen zijn om deze zorgen weg te nemen.

De VVD vraagt zicht af hoe het college oordeelt over de mogelijkheid tot uitbreiding van de Oostvaarderskliniek met 58 plaatsen en over de veiligheidssituatie in en rond de TBS-kliniek.

Inmiddels heeft het college al laten weten dat in de Stripheldenbuurt geen resocialisatiewonigen zullen komen waar TBS’ers weer kunnen wennen aan de maatschappij. ‘Waar komen deze plekken wel in Almere en hoe wordt daar de veiligheid van omwonenden gewaarborgd?’, vraagt de VVD. De partij is ook benieuwd op welke wijze de uitbreiding van de Oostvaarderskliniek de inzet van politie en handhaving in Almere zal beïnvloeden en of van uitbreiding kan worden afgezien als er onvoldoende capaciteit bij de politie blijft.

Normaal gesproken heeft het college een aantal weken de tijd om schriftelijke vragen te beantwoorden. De VVD hoopt dat deze vragen beantwoord kunnen worden voor het zomerreces dat over drie weken begint.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto