Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Tempel Kayaan geopend in Almere Jungle

Uitgaan

ALMERE - Midden in Almere Jungle op stadslandgoed De Kempaan is een mysterieuze tempel ontdekt, de tempel Kayaan. Anderhalf jaar lang is er door (beschut) medewerkers en cliënten keihard gewerkt aan deze nieuwe, spannende showattractie. Afgelopen vrijdag werd Tempel Kayaan geopend voor het publiek.

Bezoekers van de tempel maken kennis met avonturier Richard Livingstone. Jaren geleden stuitte hij op een van zijn vele reizen op een mysterieuze tempel in de Amazone’s. Toen hij daar een verborgen schat aantrof kon hij de verleiding niet weerstaan. In een onbewaakt moment pakte hij een aantal munten mee. Hierop werd de tempel woest. Alleen als alle munten terug worden gebracht naar de oorspronkelijke vindplaats, komt de tempel weer tot rust.

Ter gelegenheid van de opening konden Almeerders op zoek naar munten die verspreid door de stad waren verstopt. Gevonden munten leverden een gratis dagkaart of zelfs een jaarabonnement op. Vele fanatieke Almeerders hebben gehoor gegeven aan deze oproep en hebben flink lopen speuren op verschillende plekken in Almere. Zo zijn er al meer dan 400 munten ingeleverd. Gevonden munten kunnen nog tot en met 30 juni worden ingeleverd.

De tempel van Kayaan is geschikt voor echte avonturiers en elke dag geopend. Ga voor meer informatie en tickets naar www.almerejungle.nl/tempelkayaan

(Foto: aangeleverd)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto