Afbeelding
Almere DEZE WEEK

VVD wil duidelijkheid over leegloop afdeling Handhaving

Redactie

ALMERE – De VVD heeft schriftelijke vragen gesteld over de leegloop bijde afdeling Handhaving. Volgens de partij zijn vijftien van de veertig handhavers vertrokken.

Burgemeester Franc Weerwind laat herhaaldelijk weten dat de Almeerse capaciteit van de politie al jaren niet is meegegroeid met de stad. Als ook het aantal handhavers in aantal afneemt is dat een ‘alarmerende ontwikkeling’, aldus de VVD. De partij wil weten wat de oorzaak is van de leegloop en welke acties inmiddels ondernomen zijn om weer op sterkte te komen.

In de vraagstelling suggereert de VVD dat de handhavers uit Almere worden weggelokt met een hoger salaris elders. ‘Worden er exitgesprekken gevoerd? Zo ja op welke manier?’, wil de partij van het college weten. Ook is de VVD nieuwsgierig of de capaciteit inmiddels weer hersteld is en waarom de gemeenteraad niet op de hoogte is gesteld van de leegloop.

Corona

De partij wil ook weten of het vertrek van de handhavers gevolgen heeft voor de naleving van de nog geldende coronaregels, de afvaldumpingen in de stad en welk effect het heeft op de Almeerse jeugdboa’s.

Het college heeft acht weken de tijd om de vragen te beantwoorden.

Wat zijn de gevolgen van de leegloop bij Handhaving? (Foto: Adobe Stock)

(Foto: Kunstlinie x Black Childish)
Tentoonstelling 'Stille Wateren' vertelt verhaal over slavernijverleden Uit gisteren
Farah en Seka uit Almere staan in de finale van Mrs Netherlands Universe. (Foto: Gerard Nuijten)
Tweede Almeerse finalistes Mrs Netherlands Universe Algemeen gisteren
Jos van Hulst (derde van rechts) benadrukte eind januari tijdens een speciale raadsbijeenkomst dat kunst en cultuur gelijke tred moeten houden met de groei van de stad. (Foto: Almere DEZE WEEK)
Noodkreet theatergroep Suburbia over bezuiniging op kunst en cultuur Algemeen 24 apr, 12:05

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto