Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Eindelijk weer sporten tijdens Special Olympics Nationale Spelen

Redactie

ALMERE - Wat hadden de skeeleraars van ASV - Super COOL! Almere ernaar uitgekeken. Na uitstel vorig jaar vanwege corona van de Special Olympics Nationale Spelen in Den Haag werd het evenement afgelopen weekend eindelijk gehouden.

Het is het grootste sporttoernooi voor mensen met een verstandelijke beperking. De elf deelnemers van Super COOL! uit Almere ontmoetten op de skeelerbaan in Nootdorp hun skeelerenvrienden uit heel Nederland. Er viel veel bij te praten. Helaas mochten er vanwege de coronamaatregelen nog steeds geen wedstrijden gehouden worden, maar samen met IJsclub Nootdorp was een mooi programma met een clinic en testritten bedacht.

Tijdens de testritten reden zij een aantal afstanden, zoals de 100m, 300m en de 500 m. Waren de rijders de afgelopen 1,5 jaar vooruit gegaan? En hoe zat het met de spirit? Ondanks dat het geen echte wedstrijden waren werd er even fanatiek gereden als altijd. Na afloop mocht elke sporters zelf de mooie herinneringsmedialle omhangen. Sommigen deden voor het eerst in hun leven aan een groot evenement mee en moesten even een traantje wegpinken. Maar wat vooral bij iedereen te zien was, was een stralende glimlach van oor tot oor.

(Foto: aangeleverd)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto