Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Gestolen herdenkingsvlinders Hoorn duiken op in Almere

Redactie

ALMERE – Bij de politie in Almere zijn zes kunstwerkjes van vlinders in de brievenbus gestopt. Ze blijken te zijn gestolen van het herdenkingsmonument ‘de Vlinderrots’in Hoorn. Dat meldt NH Nieuws.

De vlinderrots in Hoorn, een herdenkingsmonument voor slachtoffers van geweld in Hoorn, werd medio mei twee keer vernield in 48 uur tijd. Hierbij verdwenen dertig vlinders. Zes daarvan blijken in een zak door de brievenbus van de politie in Almere te zijn gedaan.

“Het is echt bizar”, vertelt Wanda Beemsterboer tegenover NH Nieuws. Ze is, samen met haar man Jacques, oprichter van stichting Nadine en initiatiefnemer van de vlinderrots. “Jack belde mij gister op om te vertellen dat er zes vlinders in een zak door de brievenbus zijn gegooid bij het politiebureau in Almere.”

Eerder trof iemand ook al zes vlinders aan in Alkmaar. De vlinders lagen toen in een plastic tas in de bosjes.

Jack Keizer, wiens zoon Pascal op 16-jarige leeftijd werd vermoord is blij met de alerte reactie van de politie Almere. “Deze agent zag gelukkig dat dit niet zomaar stukken roestvrijstraal waren. De namen en data op de vlinders vielen hem op.”

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto