Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Geen kavels meer te koop in Almere

Wonen

Door Marcel Beijer

ALMERE – Er zijn op dit moment in Almere geen stukjes grond te koop waar geïnteresseerden een huis kunnen bouwen. Dergelijke kavels komen pas in de loop van de komende maanden weer beschikbaar, vooral in Overgooi en Nobelhorst.

Dat zei wethouder Julius Lindenbergh donderdag tijdens de Politieke Markt waar de raad verder sprak over Woningbouw. De raadsleden verbaasden zich vorige week al over het hoge aantal appartementen (60% van de totale bouw) dat staat ingepland. Volgens Lindenbergh is dat hoge aantal het gevolg dat er vooral in de centra en stationsgebieden wordt gebouwd. Het percentage zal in de loop der jaren afnemen, als ook weer meer eengezinswoningen worden gebouwd.

Starters

De wethouder liet weten dat het lastig is om betaalbare koopwoningen te bouwen. “Ontwikkelaars kiezen eerder voor huurwoningen.” Koopappartementen, doorgaans minder duur, zouden dan juist een kans bieden voor starters om de eerste stap te zetten in hun wooncarrière.

Voor wat betreft goedkope huur- of koopwoningen heeft Lindenbergh vooral zijn hoop gericht op pilotprojecten. “Dan zal het hooguit om zo’n honderd woningen gaan. Maar als zo’n project succesvol is, kunnen we het natuurlijk wel uitbreiden.”

Nieuwe initiatieven

Het college zet de komende tien jaar fors in op het bouwen van woningen, maar zal terughoudend zijn bij nieuwe initiatieven, tenzij het om initiatieven gaat die te maken hebben met zorg (woonzorg), grondgebonden woningen (huizen met tuintje) of betaalbare koopwoningen.

Kavels, zoals hier, zijn momenteel niet te koop. (Archieffoto: Maarten Feenstra)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto