Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Muzikale luisterinstallatie De toekomst van De Groene Kathedraal

Uitgaan

ALMERE - Tijdens het Land Art Weekend op 5 en 6 juni zijn theatergezelschap Gouden Haas en Ensemble Black Pencil tussen 12:00 en 16:00 uur met de luisterinstallatie De toekomst van De Groene Kathedraal aanwezig bij het landschapskunstwerk De Groene Kathedraal.

De 178 populieren van dit landschapskunstwerk van Marinus Boezem uit 1987 hebben hun volwassen leeftijd bereikt. Het kunstwerk, oorspronkelijk ontworpen voor de vergankelijkheid, kruipt dichter naar de datum van zijn eigen ondergang. Wat te doen met het inmiddels wereldberoemde kunstwerk, waarvan de kunstenaar ondertussen zelf wil dat het behouden blijft?

Luisterinstallatie

In deze 15 minuten durende luisterinstallatie nemen bezoekers plaats in het kunstwerk, dat werd aangeplant volgens de plattegrond van de Notre-Dame van Rheims. Hier horen zij meer over de geschiedenis van het kunstwerk en beluisteren zij via een draadloze koptelefoon de gedachten van Martine van Kampen, curator bij Land Art Flevoland, Johan van Onna van Staatsbosbeheer (boswachter van het Kathedralenbos), Gienke Deuten, artistiek leider van Gouden Haas, inwoners van Almere en de kunstenaar zelf over de toekomst van De Groene Kathedraal. En over de vraag of de mens zich kan verzetten tegen de kringloop van de natuur. Het geheel wordt op muziek gezet door Ensemble Black Pencil.

Schrijf ode of brief aan De Groene Kathedraal

Wat vind jij? Moet De Groene Kathedraal behouden blijven? En in welke vorm? Stel dat de kathedraal je kan horen, wat zou je dan zeggen? Wat wens je De Groene Kathedraal toe? Schrijf een brief, een ode, een herinnering, een kattenbelletje, een hart onder de riem of iets anders voor De Groene Kathedraal. Dan maken Gouden Haas en Black Pencil een nieuw muzikaal document van jouw bijdrage. Stuur het o.v.v. Bericht aan De Groene Kathedraal naar info@goudenhaas.nl

De Groene Kathedraal is te vinden aan het Kathedralenpad (aanrijden vanaf Tureluurweg). Kijk voor het hele programma van het Land Art Weekend op www.landartflevoland.nl.

Mens Boom Dier

Op 21 en 22 augustus keert Gouden Haas terug naar De Groene Kathedraal, met Mens Boom Dier. Een poëtische theatervoorstelling, waarin de bomen van De Groene Kathedraal een stem krijgen. Ze spreken over het ontstaan van Alles en zien een ontwortelde mens hun domein betreden, op zoek naar verbinding met het leven om haar heen. Mens Boom Dier spreekt onze verbeeldingskracht aan om lineair denken om te buigen naar een circulair bewustzijn, waarin uit elk einde iets nieuws kan ontstaan. Meer informatie vind je op www.goudenhaas.nl

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto