Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Eerste seniorenwoningen De Deining aan Hofmark opgeleverd

Wonen

HAVEN - De eerste seniorenwoningen van het project De Deining aan de Hofmark in Haven zijn donderdagochtend opgeleverd. Na toespraken van wethouder Hilde van Garderen, Trebbe-directeur Antje de Groot en Arjan Deutekom van GoedeStede was het tijd voor actie. In aanwezigheid van bouwgroep De Deining werd een naambord onthuld.

Op de plek van de voormalige basisschool De Dubbeldekker zijn twintig sociale huurwoningen voor senioren gebouwd. Het project, ontwikkeld door woningstichting GoedeStede in samenwerking met Trebbe bouw BV, bestaat uit negentien driekamer seniorenwoningen met een kap en één tweekamer seniorenwoning met een plat dak. De woonkamer, slaapkamer en badkamer bevinden zich op de begane grond. Op de eerste verdieping is een extra kamer met wastafel.

Bouwgroep De Deining

Tijdens de informatieavonden voor buurtbewoners hebben enkele enthousiaste senioren zich verenigd in bouwgroep ‘De Deining’. Zij hebben met GoedeStede meegedacht over het ontwerp van de woningen en de buitenruimte. Ook vormen zij in sociaal opzicht al een hechte groep. ‘De Deiners’ willen ervoor zorgen dat nieuwe bewoners zich snel thuis gaan voelen in de woningen en bij de groep. Ook ondersteunen ze elkaar waar dat nodig is.

Doorstroming

Alle woningen zijn toegewezen aan kandidaten van 55 jaar en ouder. Woningzoekenden uit De Marken kregen daarbij voorrang, om de doorstroming in de wijk te bevorderen. Wethouder Hilde van Garderen. “Mensen die gehecht zijn aan de buurt krijgen via dit mooie project de mogelijkheid om in de buurt te blijven wonen in een meer passende woning. De woningen die zij achterlaten in de Marken komen dan vrij voor bijvoorbeeld jonge gezinnen die nu heel moeilijk een woning kunnen vinden.”

Wethouder Hilde van Garderen onthulde donderdag samen met de heer Oudhuis van bouwgroep De Deining het naambord van het nieuwe seniorenproject aan de Hofmark. (Foto: Fred Rotgans)

Afbeelding

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto