Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Handtekeningenactie tegen bouw in Laterna Magikapark

Wonen

FILMWIJK – Een aantal bewoners van de Filmwijk is een handtekeningenactie gestart om bebouwing op het terrein van tennispark Joymere tegen te gaan.

De afgelopen dagen zijn de bewoners huis-aan-huis gaan flyeren. Er zijn acht bezwaarpunten op papier gezet. Zo stellen de bewoners dat het tennispark wel degelijk onder het Laterna Magikapark valt, terwijl de gemeenteraad in 2014 heeft uitgesproken dat er niet in Almeerse parken, met uitzondering van het Cascadepark in Poort, gebouwd mag worden. Ook stellen zij dat Sport en Recreatie onderdeel uitmaakt van de voorzieningsclusters in het Laterna Magika Park.

“Je kunt je vraagtekens stellen bij de lokale politiek en hoe de ambtenaren functioneren”, laat één van de bewoners weten. “Ze luisteren te weinig naar eigen bewoners en geven de projectontwikkelaar de vrije hand. Bij een projectontwikkelaar die zijn eigen participatiesessie heeft gehouden laat zich raden wat de uitkomsten zijn.”

Inmiddels hebben de bewoners voorbereidingen getroffen voor een handtekeningenactie.

Eerder al lieten de fracties van GroenLinks en de PVV weten een duidelijke uitspraak van de raad te willen horen over de ontwikkeling van woningen in het Laterna Magikapark. De twee partijen vinden de woningen ongewenst en zetten het daarom op de agenda van de gemeenteraad.

Het park met midden onderin de tennisbanen van Joymere. (Foto: Google)

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto