Afbeelding
Almere DEZE WEEK

Bewoners overmeesteren snelheidsduivel

112

ALMERE - Bewoners uit de Danswijk hebben dinsdagavond geholpen bij de aanhouding van een snelheidsduivel die door de politie werd achtervolgd.

Omstreeks 19.40 uur werd een snelheidscontrole gehouden op de toerit/afrit A6 ter hoogte van de Steigerdreef. Deze controle werd gehouden naar aanleiding van de recente dodelijke aanrijdingen die mede waren ontstaan door de hoge snelheid.

Tijdens de controle werd een bestuurder gelaserd met een snelheid van 156 kilometer per uur, terwijl 100 kilometer per uur is toegestaan. De bestuurde negeerde een volgteken van de politie en koos ervoor om er op hoge snelheid vandoor te gaan, waarna een achtervolging ontstond.

Verdachte rennend verder

Op een gegeven moment sprong de bestuurder uit de auto en ging rennend verder. Enkele wijkbewoners die de verdachte in een tuin aantroffen schoten te hulp. Deze bewoners overmeesterden de verdachte op de Isadora Duncanweg in Danswijk, waarna hij door de politie aangehouden kon worden.

De bestuurder bleek met een ingevorderd rijbewijs te rijden. Hij kreeg meerdere bekeuringen en zal zich later moeten verantwoorden bij het Openbaar Ministerie, aangezien hij zich ook schuldig maakte aan feiten die niet met een bekeuring geregeld kunnen worden. De politie wil graag in contact komen met de betreffende inwoners om hen te bedanken.

Uit de krant

Politiek

112

Uit

Sport

Wonen

Auto